Mijn Pigment drukken

Pigment prints, wat zijn dat ? 
Pigment prints (ook wel Giclée prints genoemd) zijn van zeer hoge kwaliteit en worden met een printer en speciale pigment inkten vervaardigd.
De printer die voor mijn prints wordt gebruikt heeft een printkop met 30.000  ‘nozzles’ en print met 12 kleuren inkt op zuurvrij papier, wat resulteert in een museumkwaliteit, de zogenoemde Fine Art Print.
De prints worden gedrukt op Hahnemühle, Photo Rag 308 gsm. Smetteloos wit en zuurvrij papier met een zeer fijne structuur.

Werkwijze
Ik ontwerp mijn prints op de computer met behulp van mijn CAD- en grafische software en stuur die van daaruit rechtstreeks naar de drukker. Een digitaal proces.
Net zoals bij een zeefdruk per drukgang een sjabloon wordt gemaakt, maak ik per drukgang een laag (sjabloon) aan op de computer. Soms wel 14 lagen. Met de grafische software bewerk ik die lagen tot de gewenste compositie.
Sommige kunstenaars laten een Pigment print maken van hun origineel, dus van bijv. hun olieverf schilderij of aquarel. Dat is een scan (een foto a.h.w.) van het origineel, die vervolgens in aantallen geprint wordt op canvas of papier.
Mijn digitale prints echter zijn zelf het origineel en niet een scan van…
(meer over mijn werkwijze )

Waarom Pigment ?
De Pigment of Giclée druktechniek is van een ongeëvenaarde (kleur)nauwkeurigheid en scherpte. Die nauwkeurigheid past perfect bij mijn digitale ontwerpen. In tegenstelling tot een traditionele zeefdruk kan ik bijv. lijndiktes printen van 0,05 mm en dunner.
Van elk ontwerp laat ik (kleur)proeven maken, zodat het uiteindelijke resultaat precies is zoals ik dat voor ogen heb.
Geprint op speciaal papier heeft een Pigment print een lange (levenslange) levensduur, is lichtecht en, niet onbelangrijk, dat alles voor een prijs die mijn prints betaalbaar maakt, zelfs in kleine oplage.

De Series
In principe bestaan alle series uit 13 verschillende ontwerpen, die elk worden gedrukt in een oplage van 13 stuks incl. 1 A.P (artist proof). Tenzij anders vermeld. 

Certificaat van echtheid
Elke print is genummerd, gedateerd en gesigneerd en aan de achterzijde voorzien van een onlosmakelijk hologram, waarin per print een unieke nummercode is aangegeven. Ditzelfde hologram staat ook op het certificaat van echtheid, dat bij elke print wordt meegeleverd.
De nummercode wordt opgeslagen in een database zodat een print altijd te traceren valt naar serie, titel, oplage en de eerste aankoopdatum (provenance).

Beschikbaarheid ?
Vanwege de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om van elk ontwerp er één of meerdere op voorraad te hebben.
Iedere print of collage wordt daarom pas na opdracht gedrukt of gemaakt. Daardoor is er voor de prints een levertijd van 7 -9 werkdagen en voor de zeer arbeidsintensieve collages 12-14 dgn,
De unica’s zijn, indien niet verkocht, uiteraard wel beschikbaar.

Formaten
Giclée :
34x34cm (afbeelding 21x21cm). Editie van 8 incl. 1 AP .
50x50cm (afbeelding 34x34cm).  Editie van 13 incl. 1 AP tenzij anders vermeld.
70x70cm (afbeelding 55x55cm).  Editie van 8 incl. 1 AP.
100x100cm (afbeelding 89x89cm). Editie van 5 incl. 1 AP
Collage :
54x54cm. Editie van 2 + 1 AP
Unica’s :
zie de omschrijving bij de afbeelding

Verzendingen buiten Nederland en/of buiten Europa  
Informeert u naar deze kosten bij info@phi2art.com

Verpakking
De print wordt in zuurvrij papier gerold, daarna in dun bubbel-folie en verzonden in een stevige karton koker.
Collages worden verpakt tussen 2 lagen zuurvrij papier en hard karton.
Unica’s in overleg.

Wilt u het werk ‘in het echt’ komen bekijken?  Dat kan, op afspraak.
Stuur een mail naar info@phi2art.com en ik neem contact met u op !